Administratie

iStock_000009274040Large

EMKA Accountancy wil graag de ondernemer ontzorgen in zijn boekhouding door deze uit handen te nemen of te structureren. In de eerste situatie heeft de ondernemer geen omkijken naar zijn bonnen of fakturen en wordt de administratie geheel door EMKA Accountancy verzorgd. Terugkoppeling gebeurt door periodieke rapportage, welke bij overdracht wordt doorgesproken met de ondernemer.

In de tweede situatie wordt de (startende) ondernemer geholpen met zelf een administratie in te richten en te gaan voeren. Het doel is dat de ondernemer zelf inzicht in zijn administratie en cijfers moet hebben. Dagelijks, wekelijks, moet hij weten hoe hij ervoor staat. Wanneer klanten zover zijn, zal EMKA Accountancy de administratieve verzorging teruggeven aan de ondernemer en zich richten op de periodieke begeleiding en uiteindelijke jaar rapportage en fiscale aangifte.

Administratieve werkzaamheden van EMKA Accountancy zijn onder andere: Vastleggen van verkopen, inkopen, kas- en bankmutaties, al dan niet digitaal ontvangen van relaties, in dagboek en grootboekadministraties in Exact Online. Periodieke afsluiting van de financiële administratie door middel van memoriaalposten voor afschrijvingen of overlopende posten in vorderingen of schulden. Terugkoppeling gebeurt met saldo en ouderdom openstaande posten debiteuren en crediteuren, inzicht in periode resultaat, desgewenst met vergelijkende cijfers.

Het verzorgen van de loonadministratie kan ook ondergebracht worden bij EMKA Accountancy. Dit kan klein zijn voor een paar medewerkers in een eenmanszaak, een directeur-grootaandeelhouder, of een groter aantal personeelsleden bij een middelgrote onderneming. Voor de loonadministratie wordt intensief samengewerkt met de lokale collega Desiree Mandjes van Mandjes Consultancy.